Zkouška ZOP

08.05.2011 21:49

Nejdřív foukal silný vítr, který Sárinku odnesl z odložení, taky v něm zanikly moje povely a nebyly dobře slyšet. Ke konci zas hrozný vedro, cvičí se v něm ták těžko... Druhé odložení už je přece nuda. Všude kolem spousta zajímavých podnětů, za kterými Sárči utíkaly nožičky namísto ťapání u nohy, k tomu všemu to všechno ještě sledoval ten velkej chlap...A sedat si, když za chvilku stejně budu vstávat, je přece absolutně nelogické...

 

A teď už vážně:)) Se Sárčou jsme se pokusily na Psí škole Na Ostrově pokořit základní poslušnostní zkoušku. Měsíc, co jsme kvůli falešné březosti měly velmi ztížené podmínky pro trénování, vzal za své, takže se nám zkouška bohužel nepodařila splnit. K dosažení cíle nám chybělo  16 bodů (alespoň na známku D), získaly jsme tedy celkových 54 bodů.

Ani jeden z důvodů uvedených v úvodu samozřejmě neberte vážně:). Ráno nevypadalo počasí pěkně, ale nakonec nám vyšlo a krásně se vyjasnilo. Naše chyby spočívaly prakticky jen ve cvicích bez vodítka. Chůze bez vodítka se nám nedaří už déle, ani dnes tomu nebylo jinak, takže za 0. Odložení mě maličko zklamaly, Sárča to umí lépe, tohle byl vyloženě chvilkový zkrat, jelikož se mi z obou zvedla už po pár vteřinách, a to normálně nedělá...k těmto třem nulám ještě můžem přidat 3 body za sedni-lehni-vstaň, další body už byly poměrně pěkné. Vyzdvihla bych především 8 bodů za přivolání, ovladatelnost ve skupině taktéž za 8 a paradoxně sedni-lehni-vstaň ve skupině za 9. Desítky nám náležely za chůzi po nepříjemném materiálu a přenesení psa.

 

Přestože jsme nedosáhly cíle, určitě se nevzdáme a zkoušku se pokusíme někdy zopakovat s lepším výsledkem. Sárka se snažila a kdyby nepřišlo zrovna takové období a já s ní více trénovala, možná by se to projevilo i na bodech:)Sárka je šikulka!!

Fotky: tady

 

 


Kačka+Sárča&Heavy