Taneční soustředění Chotěboř

29.04.2011 19:12

O Velikonočních prázdninách jsem se vypravila společně s Heavy na dogdancingové soustředění, na které nás nalákala Terka s Northym. Vyjeli jsme ve čtvrtek před obědem a to ve složení Terka, já, psiska, řidička mamka a doprovod děda. Byl téměř nadlidský výkon se do našeho malého autíčka pohodlně naskládat, nakonec se nám to ale povedlo a po zhruba 3 hodinách už jsme vystupovali před naším hotelem. Tam nastalo nepříjemné překvapení v podobě pokoje, asi jsme čekaly něco lepšího a pohodlnějšího, nakonec tedy moje mamka zakročila a připlatily jsme si krásný pokoj s vlastní koupelnou, kuchyní, balkonem a předsíňkou. Pak už mamka s dědou odjeli a nechali nás ,,bojovat" na vlastní pěst. Hned jsme s psiskama vyrazily na procházku. Nejdřív jsem nevěřila, že kolem hotelu ve městě může být i pěkná příroda, ale to se hned změnilo. Po přejití silnice na nás čekaly obrovské rozlehlé louky a pastviny, sem tam nějaký rybník, no zkrátka opravdu krásné místo. Také nám vydrželo po celé 4 dny slunečné počasí, vycházky zde opravdu stály za to.

A teď už k samotnému výcviku. Zahájení proběhlo v příjezdový den kolem 4. hodiny, k večeru se šlo ještě cvičit. Tréninky jsme měli uspořádány následovně: 1,5 hodiny tanec se psem + 1,5 hodiny tanec pro psovody dopoledne a to stejné i odpoledne. Večer se pak buď promítalo video nebo povídalo, kdo na co měl zrovna náladu. Na trénincích tance se psem jsme probírali jednu hodinu skoky, často jsme cvičili každý co potřeboval s tím, že jsme mohli využít veškeré rekvizity a rady trenérů. Trenérkami této sekce byly Lada Šípová-Krejčová a Anička Krejčová.

Tanec pro psovody spočíval v učení se různých sestav na písničky  (Hawai, Kočky, Židle...). Jednadlo se o výrazový tanec a byla to docela sranda:D Často se ukazovalo, jak moc to my, psovodi, těm našim psiskám kazíme. Tady si nás vzala na starost Majka a její pomocnice Adéla.

My jsme se s Hevčou úplně všech tréninků neúčastnily, něco jsme vynechaly, protože na mou příšeru to byl docela záběr. Nové prostředí, spousta psů, dlouhé tréninky....a i já jsem byla dost unavená, takže jsme tréninky prokládaly procházkami a odpočinkem.

Takže shrnutí celé akce? Osobně bych si pár věcí představovala lépe, něco mohlo dopadnout jinak, ale jsem ráda, že jsme se tancování zúčastnily, nasbíraly nové zkušenosti, poznali super lidi a také prošly důležitou socializací:).

 

Video: https://www.stream.cz/video/581178-dd-chotebor 

Fotky: https://hanamarsalova.rajce.idnes.cz/5._tanecni_soustredeni_v_Chotebori%2C_kralici_agi%2C_zkousky_21.-24.4.2011/

(od úžasné rodiny ,,Charliovců" - Blue Charlie Od Dupíků:))

 

 


Kačka+Sárča&Heavy