Klubové dny border collií 2010

08.08.2010 13:48

O tomto víkendu jsme se zúčastnily Klubových dnů border collií, které se konaly na prostranství KK Zetor.

V sobotu jsme jely se Sárčou podpořit známe na klubové výstavě, které jsme se bohužel nezúčastnily. Později za námi dojel i zbytek rodiny, který s sebou dovezl Hevču. Té se tam moc líbilo, jen co se rozkoukala, blbla s ostatníma psiskama, což ji ale úplně vyčerpalo, takže velkou část své účasti prospala :). Se Sárou jsme využily pár volně přístupných agi překážek, zaběhaly jsme si a naučily se zdolat kladinu. Překvapilo mě, jak byla šikovná, veselá a rychlejší než obvykle. Potkaly jsme se se spoustou známých, s kámošema, s Hevčinými skoro sestřičkami a s jejich chovatelkou, také se dne účastnilo celkem 7 psů ze Slezského hrádku, bohužel ne všechny jsme zastihly, ale aspoň někoho jo :). Byl to příjemně strávený den.

 

Neděle pro nás byla ve znamení bonitace. Když jsem po příjezdu spatřila příšernou řadu lidí čekajících na přejímku a obdržela číslo 39, upřímně jsem se zhrozila. Ale nebyl vůbec důvod - vše krásně a rychle odcípalo a za chvíli jsme byly hotové. Usadily jsme se u našich známých s Dejvi Fešákem. Po přejímce jsem šla nechat Sárku změřit - trošku se bála, takže stála skrčená, a první číslo bylo 45 cm. Po přeměření jsme se ale dostaly na našich 46 cm. Pak už jsme jen čekaly, Peťa nám udělala pár fotek, házely jsme frisbee, Sárču jsem přečesala a podobně. Když přišlo na řadu číslo 37, šly jsme si už stoupnout ke vstupu s tím, že si ještě pohrajem a Sárču ještě jednou

upravím. Číslo 38 se ale nedostavilo, takže jsem jen stihla hodit všechny věci na zem, sundat obojek a už jsme byly v kruhu. Posuzoval nás pan Milan Krinke. Vše jsme zvládly podle mě mnohem líp než na výstavě, se Sárčou nebyl vůbec problém, byla moc hodná a šikovná. Rozhodčímu se líbila, říkal, že je to pěkná fena s dobrou povahou a že s ní nemá problém. Sárinka je tedy chovná, s bonitačním kódem immbmpnnnna/M1Q1U1L1X2.

 

Vysvětlení bonitačního kódu:

i - ideální mohutnost a typ

m - menší výška 

m - středně dlouhá srst

b - černá barva

m - nepravidelné zředění

p - irský vzor

n - pálení není

n - tečkování není

n - klidný

n - neagresivní

a - živý, bystrý

M1 - vady utváření hrudníku ( lehká vada )

Q1 - vady postoje pánevních končetin ( lehká vada )

U1 - vady pohybu ( lehká vada )

L1 - vady úhlení hrudních končetin ( lehká vada )

X2 - plotny u merle variant ( ještě tolerovatelná vada )

 

Fotky od Peti Pekárkové najdete  tady - moc děkujeme!

 

 

 

 


Kačka+Sárča&Heavy